IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
18:48 | 20 април 2016
Обновен: 05:48 | 2 май 2024

След убийството в Несебър, Киро стрелецът с амнезия

Игра на карти, недоопечено агне... безкрай версии за убийството

По материала работи: Пламен Янков
След убийството в Несебър, Киро стрелецът с амнезия

Несебърският готвач Кольо Колев е бил застрелян в колата на шефа си. След пиянски запой в неделя собственикът на ресторанта Кирил Христов, известен като Принц Киро, гръмна с пистолет дългогодишния си приятел и главен готвач на заведението му Кольо Колев.

 

Автомобилът е бил паркиран на метри от хотела, където минути по-рано жертва и убиец са запивали на една маса. Мотивите за престъплението все още не са ясни.

 

Собственикът на заведението Кирил Христов вече има повдигнато обвинение за убийство. Той обаче изненадващо е изпаднал в амнезия. Не можел да даде никакви логични обяснения нито за стрелбата, нито за случилото се преди нея, пише "Стандарт". Баровецът твърдял, че не помни какво се е случило и за какво са се скарали с готвача му.

 

"Не е изключено арестуваният действително да има бели петна, защото са изпили огромно количество алкохол. Всички са били в неадекватно състояние", коментираха запознати.

 

Свидетелите са потвърдили, че преди да натисне спусъка, хотелиерът се скарал жестоко с готвача си. След като го убил в колата си, Кирил Христов го измъкнал и го преместил на масата пред ресторанта, където допреди минути вдигали наздравици. Повикал линейка, но дежурните медици само констатирали смъртта на готвача.

 

По непотвърдена информация скандалът избухнал заради игра на карти на вързано. Другата версия е, че хотелиерът побеснял след като готвачът Кольо го изненадал неприятно с молба за напускане.

 

Приятели на жертвата твърдят, че той отдавна се канел да напусне ресторанта, но все не намирал смелост, защото се страхувал. Според друга версия Киро Принца започнал да крещи на готвача си за това, че опеченото агне не му харесва.

 

Други обаче твърдят, че хотелиерът бил напълно безпардонен с персонала си. Тормозел служителите си, а с готвача Кольо бил направо жесток. 63-годишният работник бил принуден да търпи ежедневни викове и крясъци, обиди, понякога и физическо насилие.

 

"Кольо се оплакваше, че го бие, когато нещо не му хареса. Затова и беше решил да напуска. Не знаем какво е станало в неделя вечерта, но нищо чудно пак да го е набил за нещо и Кольо вече да не е издържал, сигурно е искал да напусне. Този човек е много опасен, той не вади пистолет за първи път", разказаха комшии на готвача.

 

Според редовни клиенти, преди няколко години Кольо си купил каска, за да се предпази от ударите на работодателя си. Кольо Колев е родом от Кошарица, но живеел повече от 10 години в Несебър заедно със съпругата си Стоянка и двамата си синове.

 

Жената е изпаднала в тежка нервна криза, след като са й съобщили за кончината на съпруга й. Тя дълго време лекувала депресия и новината й подействала като шок. Роднините не могат да я успокоят. Местните твърдят, че бил най-верният човек на Киро. Двамата работели заедно от години. В двата курорта го познават като много кротък, тих, съвестен и изпълнителен човек. Той е известен и като един от най-добрите готвачи по морето.

 

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна