IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
21:35 | 27 април 2016
Обновен: 05:51 | 2 май 2024

Разбиха група за трафик на проститутки към Норвегия

34-годишен мъж е задържан във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Разбиха група за трафик на проститутки към Норвегия

Във Варна е задържан български гражданин на 34 г., криминално проявен и осъждан, който е организатор на проститутки за Норвегия.

 

Установени са пет пълнолетни български гражданки, жертви на трафика от България за Норвегия.

 

При извършените претърсвания на три адреса във Варна граничните полицаи са намерили и иззели газов пистолет, голямо количество златни бижута, норвежки крони, евро и лева, дебитни карти, бордера за банкови преводи и тетрадки със записки за получавани суми. Документирани са парични транзакции от Норвегия към България на суми, придобити от трафикантите вследствие на експлоатацията на жертвите на трафик.

 

От полицията съобщиха, че работата по цялостното изясняване на престъпната дейност на групата на територията на двете страни продължава.

 

Операцията е в изпълнение на молба за правна помощ от Кралство Норвегия, съобщават БГНЕС и Дарик. В съвместните екипи участват следователи от Националната следствена служба и прокурор от Норвегия.

 

Коментари

Новини Варна