IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
18:02 | 20 май 2016
Обновен: 09:15 | 7 май 2024

Варненската полиция с призив към абитуриентите

Бъдете внимателни на пътя, не помрачавайте празника си!

По материала работи: Златина Добрева
Варненската полиция с призив към абитуриентите

Пресцентърът на варненската полиция излезе с призив към абитуриентите да бъдат внимателни на пътя и да спазват основните правила за безопасно движение.

 

Ето кои са те:
1) Не помрачавайте празника си с необмислени постъпки!
2) Спазване на законовите разпоредби и Правилата за движение по пътищата важат и по време на празниците!
3) Бъдете внимателни и не се примирявайте с груби нарушения! При необходимост за предотвратяване на рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред потърсете съдействие от полицията чрез телефон 112.
4) Шофирайте винаги със съобразена скорост! Не предприемайте рисковани маневри!
5) Бъдете толерантни към другите участници в движението, които не празнуват!
6) Не сядайте зад волана след употреба на алкохол! Подгответе се за забавление в добра компания, но с трезвен и опитен водач на празничната кола.
7) Неправилното положение при возене може да доведе до тежки наранявания, ако на пътя внезапно възникне препятствие! Спазвайте правилата при возене в празничния автомобил – не се показвайте през прозорците и люковете на автомобилите; не сядайте върху рамките на вратите.

 

От полицията желаят весели празници и на добър час на всички млади хора и информират, че във времето на провеждане на абитуриентските балове ще се извършва засилен контрол в районите на училищата и заведенията, в които ще се провеждат тържествата, както и по маршрутите до тях. Повишават се изискванията към пропускателния режим за недопускането на хора с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества и др., които биха предизвикали нарушения на обществения ред.

 

Униформените ще следят за предотвратяване на нарушения на обществения ред на местата на пребиваване на абитуриентите и придружаващите ги.

 

Служители на „Пътна полиция” ще съпровождат колони от автомобили, с които се придвижват абитуриентите и техните придружители. Ще бъде осъществяван видеоконтрол с цел документиране на извършваните нарушения - неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорците и люковете на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на превозни средства и пешеходци, неправилни рискови маневри и др., създаващи предпоставки за пътни злополуки.


На водачите, извършили нарушения, ще бъдат наложени санкции по Закона за движението по пътищата.

 

Коментари

Новини Варна