IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:18 | 24 юни 2016
Обновен: 04:18 | 3 май 2024

Израелски гражданин поиска екстрадация

Той е съден в родината си за блудство и изнасилване на малолетно лице

По материала работи: Пламен Янков
Израелски гражданин поиска екстрадация

Елияху Фахима поиска незабавно да бъде върнат в родината си. Срещу него в Израел се води наказателно дело за тежко престъпление – блудство и изнасилване на малолетно дете, като днес оттегли жалбата си пред Варненския апелативен съд срещу решение на Окръжен съд Варна.

 

Фахима изрази съгласие за незабавна екстрадиция поради влошеното му здраве. Той счита, че в родината му ще положат по-сериозни грижи, за да се подобри здравословното му състояние.

 

Престъплението, за което в Израел и в Областния съд в Беер Шева се води наказателно производство срещу Фахима е извършено между средата на 2010 г. и април 2011 г. За кратък период от време той е задържан, по-късно мярката е изменена в “домашен арест”, а в последствие е освободен под гаранция.

 

Преди допълнителното изслушване, насрочено от израелския съд за 26.04.2015 г., Фахима напуска родината си, след което е обявен за издирване чрез Интерпол-Ерусалим.

 

На 13 януари 2016 г влиза в България, като нашите власти уведомяват Израел. Компетентните власти в родината на Фахима поискаха ареста и екстрадицията му. От април 2016 година израелският гражданин е в ареста с определение на Варненския окръжен съд. Решението за екстрадицията му е от 1 юни тази година.

 

Днес Варненският апелативен съд се увери, че Елияху Фахима дава доброволно съгласие за незабавна екстрадиция и разбира последиците от това, съобщиха от Пресслужбата на Апелативен съд - Варна. 

Коментари

Новини Варна