IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
12:25 | 28 юни 2016
Обновен: 11:35 | 17 април 2024

Остават в ареста двама мъже, разследвани за грабеж

Варненският апелативен съд потвърди мярката на обирджиите на мъжка чанта

По материала работи: Юлиян Атанасов
Остават в ареста двама мъже, разследвани за грабеж

Златомир Табаков и Явор Христов, обвиняеми по досъдебно производство за грабеж на мъжка чанта и голяма сума пари ще останат в ареста, след като днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна, с което спрямо двамата е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража”. Това съобщиха от пресслужбата на Варненският апелативен съд. Грабежът е извършен на 7 юни тази година и първоначално разследването се е водило срещу неизвестен извършител. След първите процесуално следствени действия и проведеното разпознаване, двамата млади мъже са привлечени като обвиняеми – Явор на 17 юни, а ден по-късно и Златомир. Пострадалият мъж е бил нападнат в автомобила си. Ограбеното е мъжка чанта, 470 долара, 1080 лв, лични вещи и документи.

 

Днес Варненският апелативен съд потвърди аргументите на първата съдебна инстанция за определяне на най-тежката процесуална мярка за принуда „задържане под стража” спрямо Златомир и Явор, и определи жалбите им като неоснователни. Въпреки противоречията в показанията на пострадалия мъж и този съд намира, че събраните гласни свидетелства и другите доказателства водят до обосновано предположение, че всеки един от обвиняемите е съпричастен към грабежа. Съдът намира, че няма опасност нито един от двамата да се укрие, но реална е възможността както Златомир, така и Явор да извършат друго престъпление. 30 годишният Табаков вече има две изтърпени присъди в биографията си, а за 31 годишния Явор Христов, този грабеж е при условията на опасен рецидив. Определенията на Апелативен съд Варна, с които се потвърждава първоначалния арест на Златомир Табаков и Явор Христов, разследвани за грабеж на мъжка чанта и голяма сума пари са окончателни.

Коментари

Новини Варна