IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:00 | 28 юни 2016
Обновен: 13:39 | 9 април 2024

Условна присъда за шофьор, убил пешеходец на бул. "Владислав Варненчик"

Мъжът пресичал пътното платно

По материала работи: Пламен Янков
Условна присъда за шофьор, убил пешеходец на бул. "Владислав Варненчик"

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок е присъдата, която даде Варненският окръжен съд на Николай Коев за причиняване на смърт по непредпазливост на пътя. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 1 година, съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд - Варна.

 

Пред съда Коев се призна за виновен. През ноември 2015 г., на бул. Владислав Варненчик, в посока изхода на града, при управляване на автомобила си нарушава правилата за движение и по непредпазливост причини смъртта на Х. С.

 

30-годишният Коев управлявал собствения си лек автомобил, като се движил със скорост около 60 км/ч. След кръстовището с МОЛ „Двете кули" той продължил движението в средната част на лявата лента, при налични две ленти. По това време на затревен остров вдясно от пътното платно се намирал Х. С., който пресичал пътното платно. Шофьорът забелязал пешеходеца, когато вече се намирал между двете ленти. Той веднага задействал спирачките на автомобила, но въпреки това последвал удар. Х.С. починал от травмите си.

 

Присъдата на ВОС може да бъде протестирана или обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Коментари

Новини Варна