IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:11 | 28 юни 2016
Обновен: 13:39 | 9 април 2024

Пробация за варненец, ползвал чужда лична карта пред нотариус

За срок от 3 години той трябва да полага по 200 часа годишно общественополезен труд

По материала работи: Пламен Янков
Пробация за варненец, ползвал чужда лична карта пред нотариус

Съдът одобри постигнатото между прокуратурата, подсъдимия и неговия защитник споразумение, с което 41-год. С. Ганчев се признава за виновен по повдигнатото спрямо него обвинение за ползване на чужда лична карта.

 

На 26 август 2014 г. пред варненски нотариус, мъжът съзнателно се легитимирал и ползвал от неистински официален документ – лична карта, издадена от МВР – Варна, на името на друго лице. От Ганчев за самото съставяне на документа не може да се търси наказателна отговорност, съобщиха от Пресслужбата на Районен съд - Варна.

 

41-годишният мъж има предходна съдимост. В продължение на 3 години той следва да изпълнява двете задължителни пробационни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. Освен това, за срок от 3 години той трябва да полага по 200 часа годишно безвъзмезден общественополезен труд. В негова тежест са и направените разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна