IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
19:20 | 28 юни 2016
Обновен: 07:14 | 27 април 2024

Убитият в престрелката в София - бивш полицай

Заловиха и втория заподозрян за въоръжения грабеж

По материала работи: Юлиян Атанасов
Убитият в престрелката в София - бивш полицай

Задържан е вторият заподозрян за въоръжения грабеж в столицата този следобед, съобщиха официално от МВР. В хода на предприетата полицейска операция на територията на столицата, около 17.00 часа в района на кв. "Разсадника", е задържан 45-годишен мъж - вторият заподозрян в извършване на въоръжен грабеж в обект на бул. "Ломско шосе".

 

Разследването продължава под ръководството на Софийската градска прокуратура.Както Dnes.bg съобщи, двама бандити извършиха въоръжен грабеж на бул. "Ломско шосе" в София около 14.30 часа днес.Полицията обаче пристигнала много бързо на място и започнала преследване. По време на гонката, която стигнала до кв. "Разсадника", единият от обирджиите е стрелял многократно по полицейските служители и е нанесъл материални щети на три полицейски автомобила.

 

Това е наложило полицаите да произведат изстрели със служебното си оръжие. Мъжът бил прострелян и малко по-късно е починал. На този етап няма официална информация за самоличността му, но по предварителна информация той е съпричастен и към други въоръжени грабежи в София и на територията на страната.Премиерът Бойко Борисов съобщи пред родни журналисти в Брюксел, че убитият е бивш полицай, който е замесен и в други въоръжени обири. По думите на министър-председателя полицаите са си свършили работата и са действали в условия на неизбежна самоотбрана."Става въпрос за едни криминални типове, които ги наблюдават от няколко седмици", уточни Борисов.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна