IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
16:30 | 4 юли 2016
Обновен: 09:11 | 18 май 2024

Осъдиха двама шофьори във Варна

Единият карал с 2,98 промила, другият нямал книжка

По материала работи: Борис Проданов
Осъдиха двама шофьори във Варна

В бързи производства, Районен съд – Варна,  наложи наказания на двама водачи на автомобили за престъпления по транспорта – шофиране в нетрезво състояние и без валидна шофьорска книжка.

 

На 46-годишният К. Костов беше наложено наказание от 9 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 г. изпитателен срок. Съдът лиши подсъдимия и от право да управлява моторно превозно средство в продължение на 1 г. и 2 месеца.

 

Самите действия са извършени от 46-годишния мъж на 19 юни тази година, около обяд, при управление на лек автомобил “Фолксваген Голф” по бул. “Осми приморски полк” в посока към общината. На тази дата друг водач на автомобил забелязал криволичещия по пътното платно от КК “Зл. пясъци“ към Варна автомобил и го последвал, като междувременно подал сигнал на тел. 112. Други участници в движението също забелязали криволичещата кола и съобщили за неадекватното поведение на пътя, след което полицейски патрул успял да го спре за проверка в района на “Червения площад”. Водачът слязъл от купето с нестабилна походка, тестването с дрегер дало положителен резултат, като взетата от него непосредствено след това кръвна проба отчела концентрация от 2,98 промила алкохол в кръвта, което отговаря на тежка степен на алкохолно повлияване.

 

46-годишният водач има предходно осъждане с влязла в сила присъда, също за шофиране след употреба на алкохол. В съдебна зала днес бе постигнато споразумение между страните за размера и вида на наказанието, което съдът одобри. Съдебният акт не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

 

Също днес, Районен съд – Варна, наложи на неправосопособен водач глоба в размер на 1500 лв. 33-годишният мъж на 4 юни т.г. управлявал лек автомобил без да притежава валидна шофьорска книжка. Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс. По внесено от прокуратурата постановление, съдът освободи  от наказателна отговорност 33-годишния А. Кирилов и му наложи административното наказание.

 

На 4 юни т. год. мъжът бил засечен при рутинна проверка в района на местност “Харамията” да управлява “Рено Клио”. Проверка в информационните масиви на МВР показала, че водачът е бил санкциониран по административен път за идентично нарушение, извършено няколко месеца преди настоящото деяние. Решението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред ВОС в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна