IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
15:59 | 7 юли 2016
Обновен: 06:43 | 22 април 2024

Условна присъда за пенсионер, крал ток

Осъден е да плати и глоба в размер на 100 лева

По материала работи: Пламен Янков
Условна присъда за пенсионер, крал ток

На 19 януари тази година, при контролна проверка е установено, че от стълб за електроразпределителната мрежа висял кабел към имота на подсъдимия. Ел-проводникът директно се спускал от централното захранване и бил свързан с мрежата на сградата, обитавана от 67-годишния пенсионер. Самият битов абонат бил недоволен от начислена му сума за консумирана електроенергия и сам се присъединил към преминаващата в съседство мрежа на енергийния оператор.

 

67-годишният мъж призна вината си за неправомерното присъединяване през м. декември 2015 г. към електроразпределителната мрежа, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената енергия. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе осъден да заплати и глоба в размер на 100 лева. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага, съобщиха от Пресслужбата на Районен съд - Варна.

 

 

Коментари

Новини Варна