IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:46 | 8 юли 2016
Обновен: 06:21 | 2 май 2024

Горя тераса на 16-тия етаж в жилищна сграда

Няма пострадали хора

По материала работи: Пламен Янков
Горя тераса на 16-тия етаж в жилищна сграда

Днес, около 01:50 часа, е получен сигнал за горяща тераса на апартамент, разположен на 16-ти етаж на ул. "Морска сирена" в гр. Варна. Няма пострадали хора. Причините за пожара са в процес на изясняване. съобщиха от полицията. За справяне с произшествието са изпратени три пожарни автомобила и един спасителен. Действията по гасене на пожара са силно затруднени поради неизправните вътрешни пожарни кранове на високата сграда. Намиращите се в апартамента хора са евакуирани при пристигането на дежурния екип на мястото на произшествието. Пожарите във високи сгради са едни от най-сложните произшествия и затова е от особена важност живущите да полагат грижи за опазване и поддържане в изправност на пожарните кранове, автоматите за самозатваряне на вратите и др. системи за безопасност. От РДПБЗН припомнят правилото, че не трябва да се използват асансьори в случаи на пожари, задимяване или земетресение.

 

Вчера, около 18:00 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. "Форд", намиращ се на пътя от с. Константиново за гр. Белослав. Причината за инцидента е ПТП, без пострадали граждани. Унищожен е целият автомобил.

 

4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и тръстики, в отпадъци.

 

 

Коментари

Новини Варна