IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
14:57 | 12 юли 2016
Обновен: 02:28 | 10 април 2024

Осъдиха мъж от Силистренско, обсебил автомобил

Продажбата на колата се извършвала на вноски, като Д. Георгиев не спазил договорката

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха мъж от Силистренско, обсебил автомобил

38-годишният Д. Георгиев беше признат за виновен в противозаконно присвояване на чужда движима вещ - лек автомобил „Мерцедес“, с варненска регистрация, на стойност 2300 лева. Самото обсебване е извършено през месец май 2015 година, като подсъдимият владеел колата от средата на м. април същата година, по силата на устна договорка със собственика й за продажба на разсрочени вноски. Подсъдимият започнал да ползва автомобила, като получил малкия талон и един контактен ключ, а предаването на останалите документи и нотариалното изповядване на сделката щяло да се извърши след окончателното изплащане на договорената продажна цена. Подсъдимият не спазил уговорката до началото на м. май да заплати всичко дължимо или да върне автомобила на собственика му, започнал да се крие и да не отговаря на телефонни повиквания.

 

38-годишният Д. Георгиев е осъждан многократно за престъпления против собствеността, като е търпял ефективно наказание в затвор, включително и за друго обсебване на чужд автомобил. За конкретното деяние, в процедура на съкратено съдебно следствие, съдът му наложи наказание от 3 години лишаване от свобода. След редукция на наказанието с 1/3 Георгиев следва да изтърпи 2 години в затвор при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок, съобщиха от пресслужбата на Районен съд - Варна.

 

Коментари

Новини Варна