IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
20:59 | 13 юли 2016
Обновен: 09:11 | 18 май 2024

Фирма, внасяла китайски стоки, прибра 1 млн. с измама

Спецпрокуратурата ще и повдигне обвинения

По материала работи: Юлиян Атанасов
Фирма, внасяла китайски стоки, прибра 1 млн. с измама

Търговско дружество ощетило бюджета с около 1 млн. лева чрез данъчни измами. На 12 юли служители на ГДБОП, НАП и прокурори и следователи от звеното за борба с данъчни престъпления в Специализираната прокуратура са извършили претърсвания и изземвания на осем адреса на българско търговско дружество в София, занимаващо се с внос на китайски стоки. Установено е, че въпросното дружество е намалявало данъчните си задължения, като е ползвало данъчни фактури на фирма от типа "липсващ търговец" и е отчитало неосъществени доставки на стоки, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

 

По този начин дружеството е приспадало неправомерно данъчен кредит в размер на около 1 милион лева, което е щета за държавния бюджет. При извършените претърсвания и изземвания са иззети множество счетоводни документи, компютърна информация, печати и други доказателства за престъпна дейност. Извършва се анализ на събраните доказателства. Предстои повдигане на обвинения.

 

Прочети още на: http://www.dnes.bg/temida/2016/07/13/firma-vnasiala-kitaiski-stoki-pribra-1-mln-s-izmama.308802

Коментари

Новини Варна