IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
13:23 | 26 август 2016
Обновен: 08:40 | 20 април 2024

Пернишки автоджамбази се вихрят край морето

Удар срещу автокрадци в Приморско

По материала работи: manager
Пернишки автоджамбази се вихрят край морето

Автоджамбази от Перник бяха арестувани в Китен след серия от кражби от скъпи возила по цялото Южно Черноморие. Крадците са заловени след разследване на „Криминална полиция”, сектор „Специализирани полицейски сили” в областната дирекция на МВР – Бургас и служители на Районно управление- Приморско. Бандитите са спипани към 02.30 часа след полунощ на 23 август т.г. в момента, в който отваряли “БМВ 525”, паркирано в Китен. Задържани са  28 годишния К.Г. и 26 годишния Д.Ж.  Двамата по данни на полицията са извършили и серия кражби на коли от София и Перник.

 

Апашите се действали изключително професионално. Отваряли купетата на различни леки автомобили / повечето от висок клас/, спрени от водачите си или на паркинги в курортните селища, или в близост до плажни ивици по Черноморието, като извършвали кражби на множество части и вещи от моторните превозни средства, предназначени вероятно за препродажба на втора ръка на частни лица или фирми, работещи в този бизнес.

 

До момента безспорно е установено, че двамата са извършители на десет кражби, осъществени на територията на Община Приморско, две кражби – на община Созопол, една кражба на територията на Община Царево и една кражба на части и вещи от МПС, паркирано на територията, обслужвана от Пето Районно управление - Бургас. В квартирата в Приморско, ползвана от перничаните, са намерени и иззети част от вещите - предмет на престъпленията. Със съдействието на служители от ОДМВР – Перник са извършени претърсвания в домовете на К.Г. и Д.Ж в Перник, като са намерени и иззети множество части и вещи от МПС, също предмет на престъпления / сред които фарове на скъпи автомобили, въздушни възглавници, волани, навигации, двигатели на различни автомобили със заличени номера и др./. В гараж в Перник е установен и иззет лек автомобил “Фолксваген Голф 4” – предмет на противозаконно отнемане от територията на София – град.

 

Констатирано е, че по време на кражбите, извършителите се придвижвали с л.а. “Фиат Добло”, с транзитен номер, от който са иззети инструменти за взломяване и демонтаж на частите от МПС. Предпочитани са били фаровете на скъпи автомобили, сред които марките „БМВ”, „Фолксваген”, „Ауди” и „Порше”. До момента са намерени и иззети общо 26 комплекта фарове, от които 11 за л.а. „БМВ”, 11 – за л.а. „Фолксваген” / повечето за модел „Таурег”/, два за „Волво” и два – за л.а. „Ауди”. Иззети са шест въздушни възглавници за л.а. „БМВ”, шест за л.а. „Фолксваген” и три за л.а. „Ауди”., Намерени и иззети са пет управления за климатроник за л.а. „Фолксваген”, три за „БМВ” и два за л.а. „Ади”, пет DVD Players за л.а. „БМВ”, цял комплекс лайсни с вградени парктроници за „Мерцедес S класа”, два комплекта модули за климатроник за л.а. „БМВ”, километражи, двигател за л.а. „БМВ”, два волана за л.а. „Ауди” и чети странични огледала. По данни на потърпевшите собственици комплект фарове за БМВ 5 серия /каквито са всички/ чисто нови струват около 3 200 лева, а втора употреба комплекта може да се намери за около 1 200 лв. К.Г. и Д.Ж. са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа, като предстои гледане на постоянната им мярка за неотклонение в Районен съд - Царево.

 

burgasinfo.com

Коментари

Новини Варна