IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:52 | 10 септември 2016
Обновен: 06:59 | 2 май 2024

Варненец задържан за участие в престъпен заговор в САЩ

За 20 септември е насрочено заседанието на Апелативен съд Варна

По материала работи: Слав Велев
Варненец задържан за участие в престъпен заговор в САЩ

Варненският окръжен съд определи 44-годишният К. Николов от Варна да бъде задържан под стража за срок от 60 дни, за да се осигури присъствието му в предстоящо производство по екстрадиция в САЩ. Това съобщи пресслужбата на сэдо.

 

На 8 септември Съдът на Западен окръг на Пенсилвания (САЩ) издава заповед за арест на Николов въз основа на проведено разследване на специален агент на ФБР. Николов се издирва за извършени банкова измама, заговор за измама, неоторизиран достъп в защитени компютри и престъпен заговор в Щатите. Те представляват престъпления по местното законодателство, наказуеми с „лишаване от свобода“ за различен срок, кореспондират и с престъпления, посочени в българския Наказателен кодекс.

 

Варненският окръжен съд установи в съдебно заседание, че заповедта за арест е валидна, издадена е от компетентен орган, както и че има и декларирано намерение на съдебните власти на САЩ да искат екстрадицията на лицето.

 

ВОС прецени, че е налице реална опасност, ако мярката за неотклонение бъде различна от „Задържане под стража“, Николов да се укрие. С определянето на временна мярка за неотклонение „задържане под стража“ ще бъде подсигурена последваща екстрадиция в САЩ, след получаване на необходимите документи и спазването на процедурата в това производство.

 

За 20 септември е насрочено заседанието на Апелативен съд Варна, в случай на жалба или протест срещу определението на ВОС днес.

 

trud.bg

 

Четете още Спекулира ли се с произхода на българите?

Коментари

Новини Варна