IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
08:54 | 15 септември 2016
Обновен: 13:08 | 30 април 2024

Майката на битото и унижено момиче: Разстроена е

Гаврата с ученичката беше заснета и качена в интернет

По материала работи: Пламен Янков
Майката на битото и унижено момиче: Разстроена е

Ученичката, която беше бита и унижена от свои връстнички в столицата, е разстроена от случилото се. Това разкриха нейните родители за NOVA. 

 

"Чака да започне училище. Ще се оправи", каза майка й, която отказа да бъде снимана. 

 

На клипа се вижда, че докато едната побойничка напада момичето, удря я, дърпа я за косата и я поваля на земята, другата снима случващото се с телефон. В края на потресаващото видео ученичките карат жертвата да се съблече чисто гола. 

 

"Това не се случва за първи път. Много пъти съм бил свидетел как я бият и съм се опитвал да я променя", заяви познат на малтретираното момиче.  

 

"В момента в две социални групи се водят разследвания", каза майката на момичето. 

 

На полицията е известно кои са ученичките, извършили и заснели гаврата. По случая работи детска педагогическа стая, защото участничките в клипа са малолетни. Родителите са подали жалба. Образувано е досъдебно производство. 

 

"И в училище, и родителите, и съседите - всички ние някъде бъркаме, за да се стигне до тази агресия", коментира училищният психолог Младен Владимиров. 

 

Четете още Агресия между деца разпространяват в социалните мрежи

Коментари

Новини Варна