IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
20:48 | 15 септември 2016
Обновен: 13:08 | 17 април 2024

30 години затвор за убиеца на 15-годишната Симона

Димитър Иванов ще лежи при първоначален строг режим

По материала работи: manager
30 години затвор за убиеца на 15-годишната Симона

Сливенският окръжен съд постанови присъда от 30 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим на Димитър Иванов, който уби 15-годишната Симона Великова в двора на сливенско училище на 6 ноември 2015 години.

 

Присъдата е за три повдигнати срещу него обвинения - в убийство и два опита за убийство.

 

Делото бе гледано по съкратената процедура, след като обвиняемият призна вината си. По решение на съда процесът премина при закрити врата, тъй като в обвинителния акт се съдържали интимни подробности от живота на убитото 15-годишно момиче.


Освен това съдът уважи гражданските искове на ищците за нанесени неимуществени вреди. Според решението, майката на момичето трябва да получи обезщетение от 120 000 лева, баща й, който не е живеел с нея - 70 000 лева, училищният психолог Стефка Султанова, която бе нападната с нож, трябва да бъде обезщетена с 25 000 лева.

 

Присъдата може да бъде обжалвана в петнайсетдневен срок пред Бургаския апелативен съд.

 

Жестокото убийство разтърси Сливен на 6 ноември 2015 г. Тогава в двора на гимназията по икономика в града 28-годишният Димитър Иванов умъртви момичето с нож и рани още двама - училищният психолог Стефка Султанова и Красимир Митков - познат на Симона. След това Димитър опита да се самоубие с газов пистолет, но се рани и бе откаран в болница.

 

По публикацията работи: Красимир Ангелов

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна