IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
13:47 | 16 септември 2016
Обновен: 15:23 | 7 май 2024

10 месеца затвор за мъж, измамил със стари пари туристи

Подсъдимият е осъждан, включително и за други подобни измами

По материала работи: Пламен Янков
10 месеца затвор за мъж, измамил със стари пари туристи

В незабавно съдебно производство 60-годишният Й. Проданов беше признат за виновен, че в периода 9 – 13 септември т.год., при продължавано престъпление и опасен рецидив, в курортен комплекс „Златни пясъци” измамил две двойки туристи от различни държави, като им причинил имотна вреда общо в размер на около 370 лева, съобщиха от пресслужбата на съда.

 

На 9 септември т.год., в близост до чейндж бюро в курорта, първоначално от деянията му пострадали двама ирански туристи, като при улична обмяна на 100 щатски долара той им предоставил две излезли от употреба стари български банкноти с номинал от 100 лева. Другият случай на измама на туристи с излезли от обръщение банкноти е извършен от подсъдимия по идентичен начин, през непродължителен период от време – на 13 септември, пак в КК“Златни пясъци“. Тогава при подобен обмен на 100 евро срещу 200 български лева пострадало семейство от Полша, което вместо годни платежни средства получило деноминирани банкноти от стара емисия.    

 

60-годишният Й. Проданов е бил задържан непосредствено след извършване на тази измама, като на местопроизшествието у него са били открити и още няколко излезли от употреба банкноти с различен номинал. Подсъдимият е осъждан, включително и за други подобни измами. По силата на постигнато и одобрено от съда споразумение, на 60-годишния мъж бе наложено наказание от 10 месеца затвор, при първоначален строг режим. Причинените в резултат на измамата имуществени вреди са били възстановени на пострадалите туристи. Съдебният акт е окончателен.

 

Четете още Задържаха провадиец, издирван за документна измама в Германия

Коментари

Новини Варна