IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
16:28 | 27 септември 2016
Обновен: 19:21 | 28 март 2024

Задържаха 37-годишен, обвинен в трафик на хора

Превеждал е през границата бременни жени с цел продажба на бебетата им

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха 37-годишен, обвинен в трафик на хора

Най- тежката мярка за неотклонение наложи Районен съд - Варна на 37-годишен мъж, привлечен като обвиняем за трафик на хора.

 

Спрямо 37-год. Х. Т. е  предявено обвинение в престъпление по чл.159б, ал.2 от НК затова, че в условия на продължавано престъпление и в съучастие с друго лице набирал, транспортирал, приемал и превеждал през границата на страната бременни жени с цел продажба на бебетата им. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода от пет до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до петдесет хиляди лева.

 

37-годишният Х. Т. е неосъждан. През октомври 2014 г. той е бил обявен за общодържавно издирване, като спрямо него е била изготвена и Европейска заповед за арест. След завръщането си в България, той е бил установен в Бургас и вчера (26 септември т.г.) му е било предявено обвинението от прокуратурата.

 

Съдебен състав на Варненския районен съд прие, че с оглед високата обществена опасност от деянието, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемия да се укрие, следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

 

Обжалването на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция – ВОС, за 5 октомври от 13 часа. 

 

Четете още Шизофреник, опитал да убие майката на детето си, остава в ареста

Коментари

Новини Варна