IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:58 | 30 септември 2016
Обновен: 07:08 | 2 май 2024

Осъдиха условно мъж свил кола под наем във Варна

Противозаконно отнетата чужда кола е оценена на стойност около 1500 лева, а причинените повреди по нея възлизат на близо 400 лева

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно мъж свил кола под наем във Варна

53-годишен мъж беше осъден условно от Районен съд – Варна за противозаконно отнемане на автомобил и последвала повреда по него.


Деянието е извършено от 53-годишния Г. Маринов през лятото на миналата година във Варна. В ранния следобед на 19 юни м.год. подсъдимият отишъл в магазин за отдаване на коли под наем в района на гарата и поискал да наеме автомобил за придвижване до населено място в Южна България. Вместо парична сума като залог, той предложил да остави на собствениците задграничния си паспорт с ангажимент да плати при връщането на колата. След като получил отказ, Маринов излязъл от магазина и започнал да оглежда паркираните пред него фирмени коли.

 

Той забелязал „Рено Клио“ с оставен на таблото ключ, веднага го привел в движение и с висока скорост потеглил. Собствениците незабавно сигнализирали чрез тел. 112 за отнемането. Междувременно подсъдимият се придвижвал с много висока скорост по пътя Варна – Девня, като в близост до входа за пристанище „Леспорт“, при маневра за изпреварване в забранен участък,  ударил друг автомобил. Вследствие на възникналата катастрофа имало причинени материални щети и по двата автомобила. Пристигналият на мястото на пътно-транспортното произшествие дежурен автопатрул установил самоличността на водача на л.а. „Рено Клио“  и тествал подсъдимия за наличие на алкохол,  като пробата била отрицателна. Противозаконно отнетата чужда кола е оценена на стойност около 1500 лева, а причинените повреди по нея възлизат на близо 400 лева.

 

Четете още Възрастни варненци “съдействаха” с 24 000 лв. на мним полицай

 

Коментари

Новини Варна