IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
15:30 | 8 октомври 2016
Обновен: 20:20 | 7 май 2024

Разследват гимназисти от Бургас за пласиране на дрога, 4-ма пренощуваха в ареста

Четири бързи полицейски производства за пласиране на дрога са образувани след спецакциите

По материала работи: Слав Велев
Разследват гимназисти от Бургас за пласиране на дрога, 4-ма пренощуваха в ареста

Четири бързи полицейски производства за пласиране на дрога са образувани след спецакции в Бургас, проведени в петък. Получени са били три сигнала за притежаване на наркотични вещества.

 

Около 07.30 ч. в района на бл. 53 пред вх. 7 в ж.к. «Изгрев», служители от Второ Районно управление – Бургас задържали криминално проявения и осъждан Р.П., 18 годишен от Бургас, ученик в 12-ти клас в бургаска професионална гимназия, в него  са намерени три топчета канабис с тегло около 2 грама. Р.П. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство

 

Около 09.30 ч. служители от Пето Районно управление – Бургас извършили проверка на криминално проявения Н.Н., 18 годишен от Бургас, като намерили и иззели пликче с 1 г марихуана. Н.Н. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

Около 10.00 ч. служители от Пето Районно управление – Бургас извършили проверка на 16-годишния С.Б. от Бургас. В него е открит 1 грам марихуана. Той също пренощува в ареста и е обект на бързо полицейско производство. 

 

Около 10.50 ч. в района на бл. 53 пред вх. 8 в ж.к. «Изгрев», служители от Второ Районно управление – Бургас задържали 17-годишния Б.С. , ученик в 11-ти клас в бургаска професионална гимназия. Той е носел две топчета канабис с тегло около 2 грама. При извършено претърсване в дома на Б.С., е открит още канабис. Б.С. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

Полицейските действия на служителите от ОДМВР – Бургас ще продължат и през следващите дни, като приоритно в периметъра им ще попадат зоните около учебните заведения в Бургаска област, съобщават от областната дирекция. Наркоразпространението е приоритет на цялото ръководство на Областната дирекция и на всяко едно Районно управление.

 

Проверките, които осъществяваме в районите на училищата и в самите училища, са част от набелязаните мерки, коментира шефът на ОДМВР-ст. комисар Калоян Калоянов. Той подчерта, че става въпрос за латентно престъпление, разкриването на което зависи от активността на полицейските служител. Комисарят заяви  още, че „противодействието на наркоразпространението, притежанието и употребата на наркотични вещества, трябва да бъде ангажимент на всички институции, НПО, училищата, семействата, изобщо на цялото общество. Изключителна подкрепа в това отношение оказва Община Бургас”.

 

Четете още Задържаха мъж, разследван за разпространение на наркотици

Коментари

Новини Варна