IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:48 | 8 октомври 2016
Обновен: 20:20 | 7 май 2024

Задържаха бивш полицай с много патрони, съседи съобщили, че е агресивен и въоръжен

Хората се оплаквали от неадекватното му поведение

По материала работи: Слав Велев
Задържаха бивш полицай с много патрони, съседи съобщили, че е агресивен и въоръжен

Криминалисти на районното полицейско управление в Пазарджик задържаха бивш служител на МВР от града, заради незаконно притежание на голямо количество боеприпаси, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. В управлението от известно време насам получавали постоянни сигнали и оплаквания от съседи и съкварталци на 52-годишния Йордан К., който е бил преподавател по стрелкова подготовка в полицейското училище в Пазарджик, а от няколко години е пенсионер. 

 

Хората се оплаквали от неадекватното му поведение, съпроводено с агресивни изблици и закани за саморазправа, което говорело за психични проблеми. Притеснени те сигнализирали, че опасенията им за предстоящи сериозни проблеми още повече се засилват от това, че психически лабилният мъж имал оръжие и се славел като отличен стрелец. В няколко случаи той вадел и размахвал пистолет пред съкварталци. Като преподавател в полицейското училище той имал редица награди от турнири по стрелба и владеел отлично боравенето с пистолета.

 

За да предотвратят инцидент с пострадали и жертви оперативните работници разработили план за действие. Те решили да не притискат бившия си колега в домът му, а го извикали за справка при кварталния полицай. Там Йордан К. бил задържан от служители на сектор "Криминална полиция".

 

Бившият преподавател предал доброволно два законно притежавани пистолета и 100 патрона за тях, на които имал право по установените норми. Когато претърсили дома на бившия си колега обаче полицаите се хванали за главите. Вътре намерили над 1300 патрона от различен вид и калибър, както и близо 10000 гилзи. Боеприпасите са иззети, уведомена е и прокуратурата в Пазарджик.

 

Предприети са действия за освидетелстване на Йордан К., както и за настаняването му за лечение в специализирано психиатрично медицинско заведение.

 

24chasa.bg

 

 

Коментари

Новини Варна