IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:13 | 12 октомври 2016
Обновен: 07:16 | 2 май 2024

Пробация за търговец, продавал дрехи-ментета

Съдебният акт е окончателен

По материала работи: Пламен Янков
Пробация за търговец, продавал дрехи-ментета

1 година пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационни служители – това наказание наложи Районен съд - Варна на 53-годишeн търговец за престъпление против интелектуалната собственост (по чл.172б, ал.1 от НК). Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.    

     

На 2 декември миналата година при извършена специализирана проверка в два търговски обекта  – павилиони на централния пазар във Варна, стопанисвани от фирмата на подсъдимия, е установено предлагане за продажба на стоки от защитени марки, без съгласието на притежателите на изключителните права. При проверката са били открити фланели и тениски с означени върху тях знаци на марките “Луи Вюитон”,“Тони Хилфигер“, “Хюго Бос”, “Поло”, „Армани“ и други, предлагани за продажба в нарушение на Закона за марките и географските означения. Според назначената експертиза знаците, поставени върху дрехите, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика както объркване у потребителите, така и предпоставки за несправедливо облагодетелстване на търговеца от известността на оригиналните марки. Деянието е извършено при продължавано престъпление, като общата стойност на инкриминираните стоки е за над 16 000 лева.

 

53-годишният Я. Якуб е неосъждан досега. Веществените доказателства – стоките предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение.  Съдебният акт е окончателен.

 

Четете още Условна присъда за зам.-кмет, шофирал пиян

Коментари

Новини Варна