IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:11 | 14 октомври 2016
Обновен: 08:15 | 3 май 2024

Варненец отнесе 500 лв глоба за притежание на марихуана

Спрян е за проверка заради невключени светлини на автомобила

По материала работи: Пламен Янков
Варненец отнесе 500 лв глоба за притежание на марихуана

20-годишният Г. Демиров е засечен с наркотичните вещества при проверка на лек автомобил на ул. „Капитан Райчо“ на 27 септември тази година. Тогава управляваният от подсъдимия автомобил бил спрян от полицейски автопатрул, заради невключени светлини. При проверката служителите усетили, че от купето се носи специфична силна миризма на марихуана. Демиров и един от неговите спътници признали за държани в дрехите си пакетчета с тревна маса. Експертизата установява, че откритите три пакетчета с марихуана у подсъдимия са с различно нетно тегло и съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол, на обща стойност за около 21 лева.

 

Подсъдимият е неосъждан досега, но има данни за криминални прояви. При него е налице  вредна употреба на психостимуланти и канабиноиди. Конкретното деяние представлява маловажен случай. В бързо производство, след постигнато в съдебна зала споразумение, на 20-годишния подсъдим беше наложена глоба от 500 лева, съобщиха от пресслужбата на съда.

 

Четете още Варненец открадна мъжка чанта от автомобил

 

Коментари

Новини Варна