IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:17 | 14 октомври 2016
Обновен: 07:17 | 2 май 2024

Съдят 24-годишен рецидивист, ограбил старец във Владиславово

Отнел му портфейла с 50 лева

По материала работи: Пламен Янков
Съдят 24-годишен рецидивист, ограбил старец във Владиславово

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 24-годишния Пламен В. за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4, във връзка с член 198, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

 

На 6 юни 2016 год., само 13 месеца след като бил освободен от затвора, където изтърпял поредната си присъда от 4 години и 11 месеца, 24-годишният Пламен В. успял със сила да отнеме портфейла на възрастен мъж с 50 лева. Грабежът бил извършен в пощенския клон на кв. „Владиславово“ във Варна, където пенсионерът отишъл да плати сметките си за потребление на ток, вода и телефон. Въпреки присъствието на клиенти в клона на пощата, никой не се притекъл на помощ на потърпевшия и Пламен В. успял да избяга и с такси.  С таксито отишъл в ромската махала, откъдето с 30 лева от парите на ограбения си купил четири пакетчета хероин и храна.

 

Потърпевшият подал сигнал в полицията. По описанието на свидетели в пощенския клон полицейски служители задържали бившия затворник в дома му във Варна, където бил намерен и портфейлът на ограбения мъж. Извършителят бил разпознат и от жертвата си.

 

В хода на досъдебното производство подсъдимият не се признал за виновен. Пламен В. е осъждан многократно за кражби и грабежи, като последната му ефективна присъда е от 4,11 год. След изтърпяването й той е бил освободен от затвора на 21 април 2015 г. 


Предстои делото срещу 24-годишния Пламен В. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Началото на съдебния процес той ще дочака във варненския затвор, където е приведен с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да получи наказание от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация на една втора от имуществото му за грабежа, извършен при условията на опасен рецидив.

 

Четете още Варненец отнесе 500 лв глоба за притежание на марихуана

 

 

Коментари

Новини Варна