IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:17 | 19 октомври 2016
Обновен: 17:16 | 17 април 2024

Пиян варненец с пробация, повредил умишлено автомобили

Нанесените щети за собствениците на колите възлизат общо на около 600 лв

По материала работи: Пламен Янков
Пиян варненец с пробация, повредил умишлено автомобили

Делото беше разгледано в бързо производство и приключи с постигнато днес в съдебна зала споразумение. Самият случай е от 7 септември тази година. В нетрезво състояние, вечерта на тази дата, 41-годишният подсъдим се спречкал с бившата си съпруга пред жилищната сграда, където тя живеела. Съседи забелязали грубото държание на подсъдимия и слезли пред входа с цел да окажат помощ и да предотвратят разрастване на конфликта. Те издърпали подсъдимия и го съборили на земята. След като се изправил, той отишъл на неохраняемия паркинг пред блока и последователно нанесъл повреди на два случайно паркирани там автомобила.  Ядосан от съседската намесата и под влияние на употребения алкохол, 41-год. мъж се хванал като опора за стълб от уличното осветление и с крак счупил стъклото на багажника на „Фолксваген Пасат“. Веднага след това той се качил върху тавана на паркирано в съседство „Пежо“, вследствие на което купето на автомобила се огънало. Според назначената по делото експертиза нанесените щети за собствениците на колите възлизат общо на около 600 лв. 


Към момента на сключване на споразумението причинените щети от извършеното деяние по чл. 216, ал.1 от Наказателния кодекс са били възстановени на пострадалите. Районният съд наложи на 41-годишния подсъдим наказание „пробация” за срок от една година и половина при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. В негова тежест са и направените по делото разноски. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага, съобщиха от пресслужбата на съда.

 

Четете още Условна присъда и глоба за 28-годишен наркодилър

 

Коментари

Новини Варна