IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
09:57 | 2 ноември 2016
Обновен: 04:57 | 14 май 2024

Обществено порицание за младеж, преспал с 12-годишна

Обещал й, че ще се оженят, но после се отказал

По материала работи: Пламен Янков
Обществено порицание за младеж, преспал с 12-годишна

Младеж, отказал да сключи брак, след като близо месец е лъгал малолетната си приятелка, е наказан с обществено порицание.

 

22-годишният Алекс Николов от Сандански бе осъден на "обществено порицание" за сексуален акт с малолетна. В рамките на един месец на табло в сградата на община Сандански присъдата ще бъде публично обявена и достъпна за гражданите на общината.

 

Освен присъдата "обществено порицание" обвиняемият Николов ще трябва да плати и разноските по делото в размер на 371 лева плюс 450 лева за направени експертизи, пише struma.bg, цитира dnes.bg.

 

Присъдата постанови съдът, който призна за виновен Николов за това, че на 22 ноември 2015 година в жилището си в Сандански си е легнал с ненавършило 13 години момиче, като го уверявал, че ще стане негова жена. След като Алекс отказал да се сгоди с момичето, родителите й подали жалба в прокуратурата.

 

Наложеното наказание не подлежи на обжалване и протестиране, след като съдът одобри постигнатото споразумение между обвиняемия и прокуратурата.

 

Николов е с основно образование, работи като строител. Той е 9-ият осъден в Районен съд - Сандански за въвеждане в заблуждение на малолетно момиче, че ще става съпруга.

 

Четете още Шофьор на джип удари с чук друг водач заради спор за предимство

Коментари

Новини Варна