IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:10 | 23 ноември 2016
Обновен: 13:43 | 21 април 2024

Варненец влиза в затвора за притежание на кокаин

Съдебният акт е окончателен

По материала работи: Пламен Янков
Варненец влиза в затвора за притежание на кокаин

Варненският районен съд, по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, наложи ефективно наказание на 44-годишния Васил А. за държане на високорисково наркотично вещество, съобщиха от пресслужбата на съда.

 

Случаят е от 18 февруари миналата година. Подсъдимият Васил А. бил засечен по време на провеждане на специализирана полицейска операция в близост до заведение на бул. „Сливница“ да държи в себе си 5 пакетчета с бяло прахообразно вещество – кокаин. Експертиза установява, че общото количество на кокаина е 2,28 грама и възлиза на стойност около 640 лева. Деянието не представлява маловажен случай, предвид количество и стойността на наркотичното вещество, както и предвид данните за предходната съдимост на 44-годишния мъж. Той е осъждан за посегателства срещу собствеността.

 

Подсъдимият страда от вредна употреба на кокаин. За настоящото престъпление той беше осъден на 4 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно в условията на затвор при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна