IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
14:14 | 28 ноември 2016
Обновен: 10:23 | 2 май 2024

Осъдиха условно девойка, карала колата си с 2,07 промила алкохол

Книжката й е отнета за една година

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно девойка, карала колата си с 2,07 промила алкохол

Районният съд във Варна наложи условно наказание и глоба на 23-годишна девойка, шофирала след употреба на алкохол над допустимото.  Деянието е извършено на 13 ноември тази година. В нетрезво състояние, подсъдимата девойка се качила в лек автомобил „Ситроен“ и го управлявала по централен варненски булевард.  Тя била спряна за проверка от специализиран екип на бул. „Сливница“, като  взетата й непосредствено след това кръвна проба отчела концентрация на алкохол в кръвта от 2,07 промила.

 

В бързо производство, 23-годишната Д. Петкова призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието, което съдът одобри. Съгласно параметрите на сключеното споразумение, тя следва да изтърпи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. На 23-годишната девойка беше наложена глоба от 150 лева, като освен това тя бе лишена от право да управлява моторно превозно средство за период от 1 година. Съдебният акт е окончателен.

 

Четете още Верижна катастрофа стана на спирка Акациите (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна