IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:56 | 5 декември 2016
Обновен: 20:19 | 25 април 2024

Проверка в нощни заведения във Варна завърши с 5 акта

Изготвени са 7 бр. противопожарни разпореждания

По материала работи: Пламен Янков
Проверка в нощни заведения във Варна завърши с 5 акта

Специализирана операция с участие на полицейски служители и служители с контролни функции от ТД НАП, РЗИ, РД ПБЗН и Община Варна се проведе в нощните часове на 03 и 04.12. 2016 г. В 6 от популярните нощни заведения във Варна е осъществен контрол относно спазването на нормите и изискванията за недопускане на малолетни и непълнолетни лица без придружител в нощни питейни и увеселителни заведения, което е регламентирано в Закона за закрила на детето и  Закона за здравето.

 

Извършени са проверки относно продажба на акцизни стоки без бандерол, спазването на противопожарните изисквания, осъществен е контрол по законосъобразността на извършващата се в обектите охранителна дейност от частни охранителни фирми. При проверките, за установени нарушения, са съставени общо 5 бр. актове, изготвени са 7 бр. противопожарни разпореждания, констатирано е и 1 нарушение на наредба на Министерство на финансите.

 

Пред дискотека на територията на район „Приморски“ е извършена полицейска проверка на 33-годишен мъж от Варна, при която е намерено пликче, съдържащо суха тревиста маса и таблетки. Лицето е задържано за срок до 24 ч., назначената експертна справка установява, че се касае за наркотици – екстази, амфетамино производно и марихуана с общо тегло под 1 гр., образувано е досъдебно производство, след отпадане на основанието за задържане лицето е освободено, съобщиха от пресслужбата на полицията. 

 

Коментари

Новини Варна