IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
16:38 | 5 декември 2016
Обновен: 10:46 | 27 април 2024

Наказаха с пробация мъж, разбил предното стъкло на автомобил

Нанесената щета възлиза на над 400 лева

По материала работи: Пламен Янков
Наказаха с пробация мъж, разбил предното стъкло на автомобил

Пробация наложи Районен съд – Варна на 26-годишен мъж за противозаконно повреждане на чужд автомобил. Самият случай е от 21 май миналата година. Преди обед на тази дата, 26-годишният Р. Радев се движел, заедно със своя приятелка, по една от пресечките около Първа градска болница в центъра на Варна. Той носел в ръка метална тръба, с която ровел в контейнерите за боклук. Докато вървял, започнал да говори разпалено и внезапно, безпричинно ударил с металния прът по предното панорамно стъкло на паркиран там служебен автомобил „Шевролет“. Очевидци на действията му подали сигнал в полицията, като малко по късно същия ден той бил установен и задържан за изясняване на случая.

 

Нанесената щета за дружеството, собственик на колата, възлиза на над 400 лева. Според назначената по делото съдебно-психиатрична експертиза, поведението на подсъдимия е болестно мотивирано, но не изключва носенето на наказателна отговорност. Той има и предходна съдимост.

 

Районният съд наложи на 26-годишния подсъдим наказание „пробация” за срок от 9 месеца при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. Вещественото доказателство – металната тръба, след влизане на присъдата в сила се предава за унищожение. Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

 

Четете още Изправят пред съда наркодилър от Варна

Коментари

Новини Варна