IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
13:53 | 6 декември 2016
Обновен: 09:38 | 21 април 2024

Спипаха двама варненци, обрали склад

Задигнали инструменти, компютърни части и мобилни телефони

По материала работи: Пламен Янков
Снимки МВР

Кражба на голям брой ел. инструменти, части и панели за смарт телефони и др. вещи е разкрита по горещи следи. На 30.11. т.г. около 08:00 ч., от три потърпевши лица е съобщено, че от складово помещение в двора на частен имот на ул. „Пробуда“ във Варна е извършена кражба на ел. инструменти, части за компютри и мобилни телефони и др. вещи.

 

В рамките на 6 часа, по горещи следи са установени извършителите на кражбата – Р. А., на 24 г., осъждан, от Варна, който е задържан. Второто лице М. А., на 23 г., известен на МВР, от Варна, първоначално успява да се укрие, но в дома му във Варна са намерени, вещите обект на престъплението: ел. инструменти – 4 бр. дрелки; 3 бр. ъглошлайфове; 2 бр. къртачи; 1 бр. електрожен; 7 бр. винтоверти; 1 компютърна конфигурация в т.ч. зарядно, UPS и кабели; 12 бр. харддискове за компютри; предни и задни панели за мобилни телефони – 17 бр.; мобилни телефони – 10 бр. и др. вещи.

 

Малко по- късно на 30.11. т.г. М. А. също е задържан за срок до 24 ч. Материалите по случая са докладвани на прокурор при ВРП, по случая е образувано досъдебно производство, назначена е оценителна експертиза и работата продължава. След отпадане на основанието за задържане лицата са освободени. 

 

Коментари

Новини Варна