IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
12:49 | 7 декември 2016
Обновен: 02:55 | 13 май 2024

Осъдиха условно работник, задигнал колата на шефа си

Подчиненият нанесъл и щети на автомобила за 1000 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Осъдиха условно работник, задигнал колата на шефа си

Наемен работник беше осъден от Районен съд - Варна, за противозаконно отнемане на автомобил от работодателя си. Деянието е извършено в Девня вечерта на 6-ти срещу 7 ноември миналата година.

 

Около седмица преди това 54-годишният Н.Маринов, който се занимавал с отглеждане на животни, поради парични спорове се скарал с работодателя си и го заплашил със задигане на служебен автомобил.

 

Вечерта на посочената дата, подсъдимият отишъл до стопанската база и безпрепятствено влязъл в двора, тъй като охраняващите кучета го познавали. Той се качил на паркирания в двора лекотоварен автомобил "Мерцедес", специално сертифициран за превоз на животни, привел го в движение и с него напуснал базата.

 

Маринов шофирал по пътя до разклона за с. Разделна, където при маневра се отклонил от главния път и влязъл в канавката. В резултат на това спиране товарния автомобил се деформирал, като настъпили повреди по двигател, ресьор, реактивна щанга и др. части. Мъжът изоставил автомобила с включени светлини в канавката, което допълнително изтощило двете му акумулаторни батерии.

 

Причинените повреди по лекотоварното МПС са на обща стойност за близо 1000 лв. 54-год. Маринов е неосъждан. В процедура на съкратено съдебно следствие, Районният съд във Варна му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Черно море

Коментари

Новини Варна