IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
11:11 | 31 януари 2017
Обновен: 09:43 | 24 април 2024

Съдят мъж, буйствал във варненско село

Псувал и заплашвал съсед и полицейски служители

По материала работи: Пламен Янков
Съдят мъж, буйствал във варненско село

Районната прокуратура в Провадия предаде на съд мъж, извършил непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта 


Районната прокуратура в Провадия внесе в Провадийския районен съд обвинителен акт срещу 51-годишния Димитър Д. от село Градинарово. Подсъдимият ще отговаря за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото, като престъплението по член 325, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс е съпроводено със съпротива срещу орган на властта със задължения по опазване на обществения ред. 


На 8 април 2016 г. в провадийското село Градинарово подсъдимият Димитър отправил обиди и заплахи към съседа си. Ритал входната му врата и хвърлял керемиди в двора му. За случващото се бил подаден сигнал на спешния телефон 112. Пристигнал полицейски екип. Двамата полицейски служители от районното управление в Провадия разговаряли за инцидента с пострадалия съсед, когато до тях се приближил подсъдимият. 


Полицаите поискали Димитър да представи личната си карта, за да му съставят протокол за полицейско предупреждение. Тогава той се засилил към един от полицейските служители и го бутнал така, че  едва не паднал на земята. След това избягал и когато се отдалечил на известно разстояние, започнал да обижда и псува полицаите и да ги заплашва с „майора от Варна“. 


Прескочил оградата на дома си  и побягнал. Започнало преследване. Полицейските служители го настигнали. При опит да му поставят белезници, 51-годишният мъж оказал яростна съпротива. 

 

Четете още 100 лева глоба отнесоха двама мъже от Варна за непристойно поведение

 

Коментари

Новини Варна