IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
13:22 | 2 март 2017
Обновен: 06:04 | 3 май 2024

Глобиха варненец за притежание на кокаин

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок

По материала работи: Пламен Янков
Глобиха варненец за притежание на кокаин

Районен съд призна за виновен 37-год. Р. Н., като го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание  - глоба от 1000 лева.

 

При полицейска проверка на автомобил в района на автогарата в Варна вечерта на 4 юли  миналата година е установено, че мъжът държи в портфейла си  найлоново пакетче с бяло прахообразно вещество  – кокаин с примеси. Нетното тегло на наркотичното  вещество е  0,76 грама, с 25% активно действащ компонент, на обща стойност за около 70 лева. Малкото количество и ниската стойност на намерения у подсъдимия наркотик определят квалификацията на деянието като маловажен случай. Експертиза установява, че при 37-год. мъж  има данни за вредна употреба на кокаин. 

 

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок. Разноските по делото са в тежест на подсъдимия. Остатъците от наркотичното вещество се отнемат в полза на държавата и след влизане на съдебния акт в сила, следва да бъдат унищожени. 

 

Коментари

Новини Варна