IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
14:41 | 16 март 2017
Обновен: 20:42 | 9 май 2024

Обвиниха съдия от Окръжния съд във Варна в престъпление против правосъдието

Той подбуждал прокурор да вземе решение, противно на вътрешното му убеждение и доказателствата по делото

По материала работи: Пламен Янков
Обвиниха съдия от Окръжния съд във Варна в престъпление против правосъдието

Днес, 16 март 2017 г., специализираното звено “Антикорупция“ – СГП привлече като обвиняем Св. Георгиев – съдия от Окръжен съд – Варна, за престъпление против правосъдието (чл. 289, пр.2-ро от НК) и му взе мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 3000 лв.


Св. Георгиев е обвинен в това, че на 2 декември 2016 г. в сградата на Съдебната палата във Варна е склонявал прокурор от Районна прокуратура - Варна, да наруши свои служебни задължения във връзка с правораздаването. Той подбуждал прокурора да вземе решение, противно на вътрешното му убеждение и доказателствата по делото и да прекрати разследване срещу извършител на престъпление по чл. 338, ал.1 от НК. Мотивирал го е да приеме, че деянието е малозначително по смисъла на чл.9, ал.2 от НК, т.е. не е престъпление.


Прокурорът от РП – Варна, не се е поддал на въздействието на съдията и е внесъл обвинителен акт срещу извършителя във Варненския районен съд.


Разследването продължава.

 

Коментари

Новини Варна