Варна 16°
fallback
Крими
14:41 | 20 март 2017
Обновен: 15:48 | 20 април 2024

Четирима пешеходци и велосипедист пострадаха през уикенда във Варна

Съобщиха от пресцентъра на полицията

По материала работи: Борис Проданов

На 17 март, около 09:35 часа на кръстовището на ул. „Кап. Райчо“ и ул. „Георги Пеячевич“, водачът на неустановено към момента МПС, по време на движението си, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича платното за движение на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 96-годишният мъж от Варна е получил фрактура на десен крак, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ „Св. Анна“, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Малко по-късно, около 10:20 часа на ул. „Синчец“, 20-годишният водач на тежкотоварен автомобил „Мерцедес“ И.И., местен жител, при потегляне с отворена задна врата на микробуса, блъска с вратата пешеходец, който стои на тротоара. Вследствие на инцидента мъжът (68 г.) е получил фрактура на нос, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ „Св. Анна“, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В същия ден, около 19:00 часа на ул. „Дрин“, водачът на лек автомобил „Фолксваген“ Г.Г. (46 г.) от Девня, по време на маневра за движение назад, не пропуска и блъска пешеходци, които пресичат на сигнализирана пешеходна пътека платното за движение. Вследствие на инцидента 40-годишна жена и дете получават контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

 

На 18 март, около 12:35 часа, на ул. „Народни будители“ в ж.к. „Аспарухово“, водачът на Пежо И.П. (44 г.) от Варна, по време на движението си, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича на сигнализирана пешеходна пътека платното за движение. Вследствие на инцидента 44-годишната жена получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

 

В същия ден, около 16:25 часа, на ул. „Прилеп“, 72-годишният водач на „Ситроен“ И.И. от Варна, при излизане от реда на паркираните автомобили за включване в движението, не пропуска и е блъснат от „Рено“. Вследствие на инцидента водачът на първия автомобил получава контузия на глава, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

 

В неделя, около 10:00 часа на кръстовището на бул. „Съборни“ и бул. „Сливница“, 51-годишният водач на „Опел“ К.Т., местен жител, по време на движението си, не пропуска и блъска велосипедистка, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента 27-годишната жена е получила фрактура на десен глезен, прегледана е и освободена, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Черно море

 

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback