IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:25 | 21 април 2016
Обновен: 09:32 | 2 май 2024

Разбиха във Варна лаборатория за амфетамини

Задържан е 30-годишен мъж, който има 2 присъди за дрога

По материала работи: Борис Проданов
Снимката е илюстративна.

На 19.04. т.г., около 17,20 ч. във Варна, на ул. «Гео Милев», по време на специализирана полицейска операция, след закупуване на бяло кристално вещество – производно на амфетамин с тегло от 0,14 гр., е задържан С.Д. (27 г.) от Белослав, известен на МВР и осъждан.


При последвалите процесуално – следствени действия в частен дом, намиращ се на същата улица, прилежаща междуетажна стая и обособена част на покривната конструкция са намерени и иззети следните наркортични вещества: марихуана с тегло 0,61 гр. и амфетамин с общо тегло 38,84 гр. Намерени са също: пластмасови туби, съдържащи следи от амфетамин и прекурсорите, които участват в производството и синтеза на наркотични вещества, производни на амфетамин; електронни везни, стъклени колби и газов котлон.

 

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Задържан е Х.С. (30 г.) от Варна, като същият двукратно е осъждан за производство на наркотични вещества и разпространение. Към момента на задържането му Х.С. е с наложена мярка за неотклонение «домашен арест» във връзка с течащо срещу него производство за притежание на наркотици. Повдигнати са му обвинения по чл. 354А, ал. 2, т. 4 във връзка с ал. 1 от НК, мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

 

Коментари

Новини Варна