IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
09:17 | 28 март 2016
Обновен: 12:50 | 25 март 2024

Личните лекари на протест, спират работа поетапно

Медиците недоволстват от новите правила за работа

По материала работи: Слав Велев
Личните лекари на протест, спират работа поетапно

Стотици лични лекари излизат на протест днес. Медиците в страната ще спират работа поетапно – всеки следващ ден протестът ще обхваща нови области.

Лекарите са недоволни от промените в правилата на работата им, които според тях са за сметка на здравето на пациентите. Джипитата са недоволни от служебния рамков договор и орязания бюджет за извънболнична помощ, съобщава BTV. 

Българският лекарски съюз, общинските и частните болници също обявиха начало на поетапни ефективни протестни действия и призовават всички свои членове да се включат в тях.

От тази сутрин спират да преглеждат общопрактикуващите лекари от областите Кюстендил, Велико Търново, Разград и Ямбол.

Там са осигурени кабинети, които ще поемат пациенти с остри заболявания. Може да се намери информация за тях на вратите на кабинетите на протестиращите медици. Вероятно до края на деня ще стане ясно как точно ще протестират останалите медици. Междувременно асоциацията на работещите в спешната помощ се разграничи от протеста на колегите си и предупреди, че тежестта по обслужването на болните ще се прехвърли върху тях.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна