IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
20:20 | 30 октомври 2014
Обновен: 11:47 | 26 април 2024

Бизнесът: Трайно безработни не желаят да се трудят

Не смятам, че много трайно безработни ще искат да се трудят. Виждал съм такива, от които не съм особено очарован, каза пред вестник „Черно море“ 42-годишният Илиян Колев

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бизнесът: Трайно безработни не желаят да се трудят

 

Не смятам, че много трайно безработни ще искат да се трудят. Виждал съм такива, от които не съм особено очарован, каза пред вестник „Черно море“ 42-годишният Илиян Колев, който е собственик на магазин в централните части на Варна.
Предприемачът коментира идеята на свои колеги от София да има облекчения за бизнесмените, които наемат на работа трайно безработни. Според представители на търговско-промишлената палата от столицата по този начин ще намалее и сивият сектор.
По принцип е добре да се стимулират опитите за намаление на безработицата, но да ви кажа честно има много хора, които са загубили трудовите си навици с течение на годините, твърди Колев.
Преди 6 месеца при мен дойде жена, която твърдеше, че не е работила от 5 години. Започна работа, но на втория ден се отказа, защото й било тежко, описа ситуацията бизнесменът.
Той смята, че и не е честно даден собственик на фирма да инвестира пари в обучението на служител, който после ще напусне „просто така, защото нещо малко не му харесало“.
Идеята за наемането на трайно безработни трябва да се обмисли добре. Аз лично предпочитам да наема безработни, които отскоро са такива. Като например завършили обучението си студенти. Те имат повече желание за труд, каза Илиян Колев.
Деян Балевски

Коментари

Новини Варна