IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
18:13 | 4 ноември 2014
Обновен: 20:29 | 25 април 2024

Мъж се самозапали в двор на църква

Инцидентът е станал в късния следобед

По материала работи: manager
Мъж се самозапали в двор на църква

Млад мъж се е самозапалил в двора на църква в Сандански, съобщава „24 часа". Инцидентът е станал в късния следобед. Пострадалият е откаран в болницата в Сандански, но впоследствие е транспортиран в клиниката по изгаряния в Пирогов.

 

Мъжът е на 48 години и се казва Николай.

 

От Областната дирекция на МВР в Благоевград информираха, че по първоначални данни мъжът се е запалил при неправилно боравене с кандило. При извършения от органите на реда оглед запалителни вещества не са установени. Открито е единствено догарящо кандило.

 

Мъжът е с опасност за живота.

 

По-рано БГНЕС съобщи, че Николай се е залял със запалителна течност и се е самозапалил. Сигналът е подаден към 17.00 часа днес от двора на храма „Свети Козма и Дамян". Мъжът често обикалял в района на храма, който се намира до гробището, откъдето си набавял храна. По непотвърдена информация пострадалият е имал психично разстройство. Мъжът е получил изгаряния по гърба, ръцете и гърдите. Напълно изгоряло е якето му.

 

Пламъците са забелязани от случаен човек, който бил на гробищата. Той се втурнал да спасява горящия човек. Николай е с над 25 % изгаряния, а мъжът, който е опитал да му помогне, е с обгорели ръце.

 

Припомняме, вчера пред президентството се самозапали 38-годишната Лидия Петрова. Тя е настанена в „Пирогов" в много тежко състояние с 90% изгаряния.

NEWS.bg

Коментари

Новини Варна