IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Избрано
15:44 | 5 юни 2018
Обновен: 12:38 | 2 май 2024

128 обаждания получила Пожарната по време на дъжда

Огнеборците са работили през цялата нощ за отводняване на обществени сгради, болници, детски гради и избени помещения

По материала работи: Слав Велев
 128 обаждания получила Пожарната по време на дъжда

128 обаждания е получила на тел.112 Пожарната във Варна по време на пороя в понеделник. Само при 36 от тях предприехме реални действия, тъй като в останалите случаи водата бе под 10 см, което затормозява помпите ни, съобщи на брифинг комисар Тихомир Тотев, началник на РДПБЗН – Варна. 8 наши специализирани екипа плюс още 2 с обикновени автомобили работиха почти през цялата нощ за отводняване на обществени сгради, болници, 3 детски градини, търговски центрове и избени помещения.  На сутринта всичко бе свършено. Затрудненията дойдоха от проливния дъжд, който повиши натовареността на екипите ни, каза още Тотев. Според него задръстванията в понеделник, които са попречили за по-бързото придвижване на аварийните служби, са били предизвикани от шофьори, ползващи колите си като чадъри.

 

В деня на пороя са гасени и 5 пожара. Единият е избухнал в селскостопанска постройка в с. Генерал Киселово, в другите два случая става дума за пламнали автомобили в район „Аспарухово“ и в с. Аврен.

 

На 1370 произшествия е реагирала варненската Пожарна от началото на годината. В 285 от случаите става дума за пожари. При тези инциденти са загинали 2-ма души, а други 38 души са пострадали.

 

Комисар Тотев поясни също, че е решен проблемът с пожарната безопасност на Златните пясъци. Това е станало след сключване на договор с общината. До 15 септември в продължение на 4 месеца наш екип ще дежури денонощно в курорта, обобщи комисар Тотев.  

 

СТАВРИ ТАРГОВ

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна