IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
07:54 | 1 юли 2018
Обновен: 21:33 | 23 април 2024

Дъждовете спират, очаква ни слънчева неделя

Над Черноморието по-значителна облачност ще има преди обяд над северното крайбрежие

По материала работи: Борис Проданов
Дъждовете спират, очаква ни слънчева неделя

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. 
 
Временни увеличения на облачността ще има над североизточните, а в следобедните часове и над планинските райони и там на отделни места ще превали краткотрайно. 
 
Вятърът ще отслабне и през деня вече ще е до умерен, от северозапад. Максималните температури ще бъдат около 22° в североизточните райони до около 29° в югозападните. 
 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има преди обяд над северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 22 и 25°, а температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще е около 1-2 бала.
 
Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Само на отделни места в масивите от Западна България след обяд краткотрайно ще превали и е възможно да прегърми. 
 
Ще духа умерен до силен, само по най-високите части временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, а на 2000 метра – около 10°.
 

Коментари

Новини Варна