IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
14:18 | 4 ноември 2018
Обновен: 15:50 | 4 май 2025

Ядем 6 пъти повече истинско сирене в сравнение с продукта от палма

Това показва националната статистика за периода от януари до септември 2018 г.

По материала работи: Слав Велев
Ядем 6 пъти повече истинско сирене в сравнение с продукта от палма

Млекопреработвателните предприятия в страната са произвели шест пъти повече истинско сирене в сравнение с продукта с палмова мазнина през 2018 г. Производството на сирене от краве мляко възлиза на 53 725 тона, докато при сирената от краве мляко с добавени растителни мазнини количеството възлиза само на 8 753 тона. Това показва националната статистика за периода от януари до септември 2018 г. Процесът на преработка на истинско сирене се осъществява най-активно в периода от април до август, когато варира от 6 198 кг до 6 180 кг. Пикът е през май с производство от 7 128 кг. сирене. Най-силните месеци за млекопреработвателните предприятия при производството на имитиращи продукти са април с 1 047 тона, май с 1 035 т. и юни с 1 529 т.

 

Общото количество преработено мляко в страната възлиза на 527 716 л, като по-голямата част или 493 368 л е краве мляко.Най-произвежданият продукт в преработвателните предприятия през 2018 г. е киселото мляко с количества от 124 265 тона. Пикът на производство е през май с 15 851 т., след което преработката намалява до 15 231 т. през юни, до 14 990 тона пред юли, до 13 075 тона през септември.

agrozona.bg

Четете още: Акция Зима: Наред за проверки – каруци и велосипедисти

Коментари

Новини Варна