IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
15:48 | 20 януари 2015
Обновен: 14:12 | 2 май 2024

Зала “Конгресна” ще е готова в срок!

Ремонт на тавана ще оскъпи допълнително строителните работи, каза шефът на ДКС Минко Христов

По материала работи: Борис Проданов
Зала “Конгресна” ще е готова в срок!

Има готовност да се работи и на 2 смени, за да спазим всички срокове по ремонта на зала “Конгресна”. Това разкри за Медийна група “Черно море” изп. директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов. Според него наличието на подпочвени води ще усложни строителните работи, но не са сериозен проблем, който да промени съществено предварително предвидените срокове. За ремонта са отпуснати 10 млн. лв. от държавния бюджет.


“Водите са в подземията и в стоманобетонната обшивка. Наложи се да отворим тези места, сега там са геолозите. Те имат решение, така че съм спокоен. В разговори сме с доставката на новата обшивка на залата, която трябва да бъде негорима, както и на седалките. Вървим по план. Всяка седмица има големи оперативки с община Варна, строителната фирма и с наше участие”, каза Минко Христов.


Преминаването на двусменен режим на работа ще е само в случай, че нещо се забави. Инспекцията на 15 февруари на представители на Европейската федерация по волейбол трябва да завари зала "Конгресна" с оформено игрище 27 на 40 метра. Това ще увеличи капацитета от 2400 на 5016 места.


“Над тавана обаче има вата, която е канцерогенна – разкри още Минко Христов. – След като получим оферта, ще видим  колко средства ще са нужни и за този ремонт. Пари за това не са осигурени, но сменим ли тавана, поне 20 г. няма да има нужда нищо да се прави по зала “Конгресна”. Това е много важно. А по европейски проекти ще търсим финансиране за енергийната ефективност на целия Дворец на културата и спорта”, добави той.


Още на 2 май Спортна зала приема Световната купа по спортна акробатика. После домакинстваме мачове от Световната лига и група от европейското по волейбол за мъже.

 

Коментари

Новини Варна