IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
12:38 | 2 февруари 2015
Обновен: 13:22 | 25 юли 2024

Военен от Варна отличен с бронзова звезда за мисията в Афганистан

Майор Любен Янков от Варна е отличен с бронзова звезда за работата си в българската мисия в Афганистан

По материала работи: Юлиян Атанасов
Военен от Варна отличен с бронзова звезда за мисията в Афганистан


Майор Любен Янков от Варна е отличен с бронзова звезда за работата си в българската мисия в Афганистан. Престижното отличие  се дава от името на секретаря на отбраната на САЩ и е връчено от генерал Джон Кембъл. Звездата е за принос в подготовката и развитието на логистиката в 27-ми български контингент в Кандахар. Нашата мисия там с участието на майор Янков е продължила 6 месеца. Варненският военен е бил съветник по логистиката.
Бронзовата звезда се връчва много рядко. Такова отличие имат още само двама наши военни – подполковник Георги Манев и майор Валери Любомиров.
„Ние сме малка страна, като член на НАТО се стремим да бъдем полезни с нашия опит и знания. Българската мисия в Кандахар и в момента продължава да работи за приобщаването на тази страна към ценностите на цивилизования свят. Ние изпълняваме дълга си към България и към нашите съюзници“, коментира за „Черно море“ майор Янков.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна