IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
17:31 | 9 февруари 2015
Обновен: 16:00 | 9 май 2024

Наказателните процедури по Южен поток са замразени!

Премиерът доволен от решението на Европейската комисия

По материала работи: Борис Проданов
Наказателните процедури по Южен поток са замразени!

Господин премиерът Бойко Борисов ме подсети да спомена, че дискутирахме наказателните процедури свързани с проекта "Южен поток" и бяхме тук, за да информираме, че тези процедури ще бъдат замразени. Това каза заместник-председателят на ЕК, отговорен за енергийния съюз, Марош Шефчович на пресконференция след първата среща на Групата на високо равнище за изграждането на газовите връзки в Централна и Югоизточна Европа, предаде репортер на Агенция „Фокус“.


"Много съм доволен от срещата, защото знаем какво мислят всички страни, наши партньори", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

 

„Ако преди година време се беше провела тази среща, съм убеден, че нямаше да се стигне до падането на наказателните процедури или за програмите, които се явиха“, посочи Борисов. По думите му тогава министрите от правителството са се разминавали с разбиранията на европейските партноьри. Премиерът посочи, че предстои много работа по интеконектора с Гърция и със Сърбия и изтъкна, че тези проекти с много важни неща.

 

„Ние отговаряме на условията да имаме свои газов хъб“, допълни премиерът.

 

„ЕК знае за проблемите и знае какво би се случило ако не проявяваме прагмартичност и разбиране. Всички целим ниска цена на газа, което е много важно за всяка една икономика“, коментира още Борисов.

Коментари

Новини Варна