IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
21:08 | 20 март 2015
Обновен: 16:46 | 17 април 2024

Двама варненци в скандал с допинг в щангите

Стоян Енев и Владо Урумов "гърмят" за по 4 г.

По материала работи: Борис Проданов
Двама варненци в скандал с допинг в щангите

Състезателите на ТК "Черно море" (Варна) Стоян Енев и Владимир Урумов (62 кг) ще отнесат по 4 г. наказание, защото бяха спипани с допинг в лагер сбора на националния тим по щанги. Те се подготвяха в залата в Дианабад за предстоящото след 3 седмици в Тбилиси европейско първенство. Общо 11 наши тежкоатлети се изложиха за пореден път, като за част от тях няма да има амнистия и изхвърчат от спорта за вечни времена.


Всички вкупом дадоха положителни проби А от внезапния тест, който бе направен преди две седмици. Веществото, което е открито като налично в организмите на спортистите е станозолол, става ясно от известието, което днес е пратено от лабораторията в Кьолн до българската федерация.


Според шефа на централата Неделчо Колев в основата на проблема е неупоменатото присъствие на веществото "станозолол" в хранителната добавка "трибестан", която се използва за трупане на мускулна маса.

Коментари

Новини Варна