IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
10:26 | 30 юли 2020
Обновен: 12:56 | 30 април 2024

20-и ден на протести във Варна

Протестъри атакуваха екип на Нова ТВ, провалиха живо включване

По материала работи: Слав Велев
20-и ден на протести във Варна

20-ият ден на протестите във Варна започна с блокада на Аспаруховия мост, която изнерви редица шофьори в града.


Малко по-късно около 150 души се събраха пред сградата на общината във Варна, за да изразят недоволството си срещу управлението на страната.

 

Отново протестиращите спряха движението на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Мария Луиза" в центъра на града.

 

Шествието пое по улиците на града, предвождано от тъпан и огромния трибагреник, който присъства всяка вечер на протестите във Варна. 


Освен българското знаме, протестиращите развяват и флага на Европейския съюз, а цялото шествие се озвучава от тромби. Виковете са "Оставка" и "Мафия".

Около 19:05 демонстранти, сред които едни от най-активните и разпознаваеми от години лица по протестите във Варна, попречиха на живо включване на екип на NOVA, за централната емисия новини. Колегите Емил Дамянов и Борис Даракчиев бяха избутани от група по-агресивни хора, а национални флагове закриваха обектива на камерата. За щастие се стигна само до блъскане и словена агресия. Интересното в случая е, че огромното количество полиция, която охранява множеството, остана безучастна към инцидента, въпреки че имаше служители на реда в непосредствена близост до колегите. 

 
По-късно шествието спря пред винила с лика на зам.-председателя на НС Веселин Марешки на фасадата бившата сграда на пощата в центъра на града и дълго скандираше "Уууууу".  Чуваше се още "Мутри вън".

 

Много хоро се присъединяваха към шествието по оразличните места в центъра, като после си тръгваха по пътя.  Много от участниците бяха семейни и с деца за ръце, тротинетки и колела.
 

Пред сградата на Райония съд на Тракия множеството се спря по традиция със скандирания  "Гешев е позор, оставка и затвор", след това маршрутът продължи по ул. "Отец Паисий", бул. "Сливница", към бул "Цар Освободител" и след това към "Севастопол".

 

Протестът вчера вечер успя да събере над 1 000 в пиковите си моменти.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна