IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
15:05 | 6 октомври 2020
Обновен: 12:36 | 23 април 2024

8 дни допълнителен платен отпуск дават на учителите във Варна

Това е записано в анекса към общинския колективен трудов договор в образованието

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Варна

Анекс към Колективния трудов договор в сферата на образованието подписаха днес кметът на Варна Иван Портних и представители на социалните партньори - Светлан Илиев, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета за Община Варна, Свежина Димитрова – председател на Сдружението на директорите в средното образование общинска секция и на синдикалните организации, Веселин Рашев, председател на Синдиката на българските учители, Галина Димитрова, председател на регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, и Иванка Димитрова, председател на Независимия учителски синдикат към КНСБ - Варна.

 

Новите придобивките са 8 дни платен годишен отпуск за педагогическите специалисти в детските градини и училищата, които останаха без отпуск заради извънредното положение за COVID – 19. Тези дни не могат да се прехвърлят за други календарни години, а ползването им ще става по преценка на директора и създадена от него организация.

 

„Вчера беше Международният ден на учителя, затова използвам случая да изкажа отново своята благодарност към всички, които са се посветили на тази благородна професия - за всеотдайността, енергията и любовта, с които се грижат за нашите деца и по време на извънредната обстановка“, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че това е трети колективен трудов договор, който общината подписва със социални партньори през последните дни. "След културата и социалните дейности, днес актуализираме и придобивките в сферата на образованието, а в началото на годината обновихме и договора в сферата на здравеопазването, водени от желанието да бъдем полезни за хората", допълни кметът. Благодарност за доброто сътрудничество с Община Варна изказаха представителите на синдикатите и работодателските организации. В края на церемонията Веселин Рашев подари на кмета купа, спечелена от варненските отбори по време на 16-та Спартакиада на учителите.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна